Videospeler inladen...

Paasuittocht is vroeg begonnen, nog altijd heel druk naar de kust en rond Antwerpen

Het is nog altijd druk op de snelwegen richting kust en rond Antwerpen. Vanmiddag was er een enorme piek van 170 kilometer file, maar het ergste leed is ondertussen geleden. Door het mooie weer is de paasuittocht vroeg begonnen, maar ook dit weekend wordt nog veel verkeer verwacht richting kust.  

De paasuittocht naar zee is vanochtend in de war gelopen op de E40 ter hoogte van Wetteren, na een ongeluk met verschillende voertuigen. Twee mensen raakten lichtgewond. De weg is ondertussen vrijgemaakt en de file is opgelost. "Op dit moment is er nog altijd veel volk op weg, maar het bolt wel", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Op de E40 richting kust staat wel een kijkfile ter hoogte van Nevele. In de andere richting is een ongeval gebeurd."

In de buurt van Antwerpen kleurt de wegenkaart op dit moment op veel plaatsen rood. Extra druk is het op de E19 vanuit Breda tot aan de Kennedytunnel, en op de E313 vanuit Limburg naar Antwerpen. "Er zijn heel wat Duitsers die via Antwerpen naar onze kust trekken of naar Zeeland in Nederland", weet Hajo Beeckman van onze verkeersredactie. 

Tip voor de komende dagen: rij 's ochtends vroeg of na de middag

Bruyninckx wijst er nog op dat er geen ochtendspits was, maar dat de drukte om 09.30 uur is begonnen en niet meer is gestopt. "En ook de komende dagen moeten automobilisten rekening houden met het mooie weer en de verkeersinformatie in het oog houden", zegt Bruyninckx. "Ze vertrekken best vroeg of pas na de middag."  

De meest recente verkeersinformatie vindt u op onze Verkeerspagina.

Hajo Beeckman: "Verkeersdrukte rond Antwerpen zal aanhouden"

Videospeler inladen...

Meest gelezen