Videospeler inladen...

Wat gaan de politici doen aan de zorgen van de Europese jeugd? Herbekijk hier VRT NWS Connect: Breaking Europe

Rudi Vranckx en Yassine Atari hebben hun project Breaking Europa afgesloten met een evenement in Brussel. Ze werden daarbij bijgestaan door Europajournalist Rob Heirbaut én 25 Vlaamse jongeren. Bekijk het evenement hieronder live.

Werkloosheid, identiteit, klimaat, fake news... Een maand lang trokken Rudi Vranckx en Yassine Atari voor Breaking Europe door Europa, op zoek naar de jongeren die de toekomst van de Unie zullen vormgeven. De grote vraag: wat verdeelt ons... en wat verenigt ons nog? 

Vranckx en Atari hebben woensdagavond een punt gezet achter hun reis. Samen met VRT-journalist Rob Heirbaut en 25 Vlaamse jongeren gooiden ze de vragen en bezorgdheden van de Europese jeugd voor de voeten van twaalf Vlaamse europolitici. 

De deelnemende politici waren: Kris Peeters en Cindy Franssen (CD&V), Petra De Sutter en Sara Matthieu (Groen), Ralph Packet en Assita Kanko (N-VA), Hilde Vautmans en Alicja Gescinska (Open VLD), Kathleen Van Brempt en Tine Soens (SP.A), Gerolf Annemans en Tom Vandendriessche (Vlaams Belang).

Bekijk het verslag van de debatavond uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen