Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

12 gewonden van busongeval Madeira naar Duitsland overgevlogen

Twaalf Duitse gewonden van het busongeval op Madeira worden naar Duitsland overgevlogen. Voor de repatriëring is een militaire Airbus A310 op de luchthaven Cristiano Ronaldo in de hoofdstad Funchal geland. Bij het ongeval woensdagavond met een autocar lieten 29 mensen het leven.

Gisteren was al een gewonde naar Duitsland overgebracht. Met ambulances zijn vandaag nog eens twaalf gewonden vanuit ziekenhuizen naar de luchthaven gebracht. Eén gewonde Duitser kan op korte termijn de reis nog niet maken.

Woensdagavond, toen de toeristen hun hotel verlieten om te gaan dineren, raakte hun autocar in een bocht van de baan en stortte die een tiental meter lager op een huis in het dorp Caniço. 29 Duitse inzittenden kwamen om het leven, 17 vrouwen en 12 mannen tussen 40 en 60 jaar. Er vielen ook 27 gewonden, 25 Duitsers en twee Portugezen, de buschauffeur en een gids.

Het "bloemeneiland" Madeira telt zowat 270.000 inwoners en ontving vorig jaar 1,6 miljoen buitenlandse toeristen, onder wie 328.000 Duitsers en iets minder Britten.

Meest gelezen