Videospeler inladen...

Franse artiesten geven benefietconcert voor heropbouw Notre-Dame, kathedraal "zo goed als gered"

In Parijs is gisteravond een benefietconcert gehouden voor de Notre-Dame. Het iconische bouwwerk raakte maandag zwaar beschadigd bij brand. De Franse minister van Cultuur liet weten dat de structuur van de kathedraal zo goed als gered is.

Het concert vond plaats op de binnenplaats van het Hôtel des Invalides in Parijs. Op het programma stond klassieke muziek met onder anderen l'Orchestre national de France en het koor van Radio France. Ook populaire artiesten als Mireille Mathieu en Thomas Dutronc traden op.

Bedoeling van de benefiet was fondsen in te zamelen voor de heropbouw van de Notre-Dame. "Er zijn 300.000 personen die een bescheiden gift hebben gedaan, van één, twee of vijf euro. In totaal maakt dat bijna 20 miljoen euro dankzij de bescheiden giften van mensen", zei een tevreden tv-presentator Stéphane Bern, die cijfers citeerde van de Stichting voor Erfgoed.

De Franse minister van Cultuur Franck Riester kwam tijdens het concert ook vertellen dat de structuur van de kathedraal zo goed als gered is. Het is nu zaak om het puin op het dakgewelf - dat zwaar getroffen werd door de brand - op te ruimen en het gewelf af te dekken.

Meest gelezen