Videospeler inladen...

Motards halen gevaarlijke toeren uit op Antwerpse ring, politie gaat rijbewijs intrekken

Opvallende beelden vanop de Antwerpse ring. Bij het motorevenement ROC Europe, dat een traject van Antwerpen naar Gent en terug inhield, verstoorde een groep motorrijders het verkeer. De Antwerpse politie wil het rijbewijs van verschillende onder hen "voor 15 dagen intrekken".

Op beelden is te zien hoe een massa motorrijders het verkeer verstoort op de Antwerpse ring. Verschillende onder hen trekken hun voorwiel op, parkeren op de baan. Ze rijden over volle lijnen, dragen niet altijd gepaste kledij en sommigen reden zonder nummerplaat. 

Deze beelden werden op Facebook geplaatst: 

Rijbewijs intrekken

De motorrijders legden een traject af van Antwerpen naar Oost-Vlaanderen en terug, deel van het evenement ROC Europe, wat staat voor "Riders of the Century". Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de Antwerpse politie.

De Antwerpse politie begeleidde het evenement, met agenten vooraan en op het einde van de groep. Maar de verschillende overtredingen "kunnen uiteraard niet", zegt woordvoerder Wouter Bruyns.

We gaan ervan uit dat er een aantal ernstige inbreuken zijn, waar een rijverbod van 15 dagen aan gekoppeld wordt

Wouter Bruyns, woordvoerder van Antwerpse politie

"Al van bij de start liep het moeilijk. Niet iedereen volgde de afspraken", klinkt het. Enkele motorrijders mochten niet aan het traject deelnemen omdat ze te veel gedronken hadden. "Bij de aanvang hebben de meesten onder hen moeten blazen in een samplingtoestel dat bepaalt of ze gedronken hadden. Bij een aantal was dat zo, en zij konden niet starten", zegt de politie. 

De politie wil het rijbewijs van verschillende motorrijders tijdelijk intrekken. "We gaan ervan uit dat er een aantal ernstige inbreuken zijn, waar een rijverbod van 15 dagen aan gekoppeld wordt", zegt Bruyns. De Antwerpse politie spreekt nu al van 40 overtredingen, al is dat aantal nog voorlopig. Ook de federale politie is een onderzoek gestart. 

Opvallend, bij reclame voor het evenement vermeldde de organisatie al dat ze "niet verantwoordelijk zijn voor wat de deelnemers doen".

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen