Twee tieners opgepakt in verband met doodgeschoten journalist in Noord-Ierland

De Noord-Ierse politie heeft twee mannen van 18 en 19 jaar oud opgepakt in verband met de dood van een journalist. De vrouw werd donderdagavond dodelijk geraakt door een kogel tijdens rellen in de Noord-Ierse stad Londonderry.

De 29-jarige onderzoeksjournalist Lyra McKee was donderdagavond de rellen aan het observeren in een buitenwijk van Londonderry. Die rellen waren ontstaan toen de politie een huiszoeking deed naar wapens en munitie in een katholieke wijk. Amokmakers gooiden met brandbommen naar de politie.

Op een bepaald moment werden ook kogels afgevuurd. Lyra McKee - die in de buurt van een politiewagen stond - werd geraakt. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen.

De politie heeft nu twee jongemannen opgepakt op basis van de terrorismewetgeving. De twee zijn 18 en 19 jaar oud. Gisteravond had de Noord-Ierse politie al beelden verspreid van de incidenten. Daarop is te zien hoe de dader, die gemaskerd was, het vuur opent op de politie en omstaanders.

Meest gelezen