Videospeler inladen...

Voor de SP.A is het genoeg geweest om altijd dezelfde mensen te doen betalen

De SP.A trekt naar de verkiezingen van 26 mei met de slogan "Zekerheid voor iedereen". Partijvoorzitter John Crombez vindt dat het genoeg is geweest dat er altijd op mensen wordt bespaard en dat altijd dezelfde mensen moeten betalen. Hij heeft dat gezegd bij de aftrap van de campagne, op een bijeenkomst in Gent. 

De mensen maken zich zorgen, zegt Crombez. "Over al die facturen, over hun pensioen - nu of later - en de nodige zorg wanneer ze die nodig hebben." Daarom willen de Vlaamse socialisten meer zekerheid, bijvoorbeeld over een job die loont, over betaalbare facturen of over de pensioenen. 

Wij doen aan politiek omdat een goed leven niet alleen iets mag zijn voor een kleine groep

SP.A-voorzitter John Crombez

"Waarom elke dag zo hard je best doen als een job zelfs niet meer loont? Waarom belastingen betalen als onze zorg en ons onderwijs kreunen door gebrek aan middelen en personeel? Waarom je leven lang bijdragen als je daarna moet rondkomen met een pensioen dat beschamend laag is of als je daarna op een wachtlijst komt als je zorg nodig hebt?"

"Niet normaal", zegt Crombez. "Wij vinden dat het genoeg is geweest met altijd te besparen op mensen en  altijd dezelfden te doen betalen. Wij doen aan politiek omdat een goed leven niet alleen iets mag zijn voor een kleine groep. Omdat wij vinden dat iedereen zekerheid moet hebben."

Zekerheid op lagere facturen, loon naar werken, op de beste zorg én op een goed pensioen: met SP.A moet iedereen daar zeker van zijn

SP.A-voorzitter John Crombez

De Vlaamse socialisten hebben een aantal voorstellen door het Planbureau laten doorrekenen. "Een minimumpensioen van 1.500 euro na 42 jaar werken? Betaalbaar én uitvoerbaar. Loon naar werken met minstens 1.500 euro per maand? Betaalbaar en  uitvoerbaar. Geen wachtlijsten meer in de zorg? Betaalbaar en uitvoerbaar."

Zekerheid: dat is het sleutelwoord voor de SP.A. "Zekerheid op lagere facturen en loon naar werken. Zekerheid op de beste zorg én op een goed pensioen", aldus Crombez. "Met SP.A mag of moet iedereen daar zeker van zijn, en anders zal het zonder ons zijn!" 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen