Garnizoen lokt 3.500 bezoekers naar zon en elektronische muziek in Diest

Na een geslaagde eerste editie heefthet eendaagse festival Garnizoen opnieuw plaatsgevonden op de Citadel van Diest. Het festival voor liefhebbers van elektronische muziek was ook deze editie volledig uitverkocht.

Het concept van Garnizoen - een initiatief van de Pukkelpop-organisatie - is gebaseerd op de begindagen van de legendarische warehouses uit Chicago en Detroit, die destijds ontstonden als tegenreactie op commerciële en populaire muziek. Die focus was dan ook terug te vinden op Garnizoen, waar liefhebbers van elektronische dansmuziek op drie verschillende podia van nationale en internationale dj's konden genieten.

Het hardere werk vond plaats in de Loods met Amelie Lens, Rødhåd, Linear Straight LIVE, Cellini, Klaps en Beanz. Op het tweede podium Flank speelden David Vunk, San Soda, Bjeor B2B Innershades, Pandes en Bearsøme. Op het derde podium VIZIER werd vooral funk en urban gedraaid.

Meest gelezen