Brandweer Waregem blust brand in eigen kazerne

Een twintigtal Waregemse brandweerlui zijn vanochtend uitgerukt voor een brand in hun eigen kazerne. Het bleek te gaan om brandend afval en kranten die via de brievenbus naar binnen waren gegooid. De buurt heeft al enkele dagen te maken met brandstichting.

De kazerne in Waregem is niet permanent bemand. Het was een voorbijganger die alarm sloeg. De oproep kwam binnen op de dispatching in Kortrijk. En die trommelde de Waregemse brandweerlui op. Tot hun verbazing zat de hele kazerne onder de rook. Maar gelukkig was het vuur snel geblust.

Het bleek dat enkele brandende kranten en wat afval in de brievenbus werden gestopt. Enkel de deur liep schade op, en met blazers werd de rook uit het gebouw verdreven.  In de buurt is de afgelopen dagen al drie keer brand gesticht.

Donderdag stond aan de overkant van de straat een zetel in lichterlaaie, daags nadien wat afval in de buurt. Wel telkens zonder veel erg. De politie is nu op zoek naar de dader.

Meest gelezen