Video player inladen...

Duizenden mensen plukken tulpen in Berendrecht

Duizenden mensen zijn vandaag naar Berendrecht in Antwerpen gekomen voor de tweejaarlijkse Tulpenpluk. 170.000 tulpenbollen zijn er vorig jaar geplant, en vandaag mogen de tulpen allemaal geplukt worden.

Lange rijen mensen wachten rustig op hun beurt om de tulpenweide op te lopen, en een bosje tulpen af te knippen. Elke volwassene mag maximum tien tulpen meenemen. Het is nu de vijfde keer dat de stad zo'n Tulpenpluk organiseert. "Een fantastisch initiatief", vindt één van de enthousiaste plukkers. "De tulpen staan al wel iets verder open nu, de vorige keer waren ze nog iets meer gesloten." 

Tulpenvestiaire

En wie na het plukken nog even wil genieten van de zon, kan zijn tulpen nog even afgeven bij een tulpenvestiaire. "Net zoals je jas afgeeft bij de vestiaire, kan je hier je tulpen afgeven in de tulpenvestiaire. We zetten ze dan veilig weg in een emmer met water", vertelt Marlies Gabriëls. 

lange rijen tulpenmoeder fotografeert haar kindje tussen de tulpen rijen wachtenden

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Video player inladen...

Meest gelezen