Gentse politie pakt 8 jongeren op na vechtpartij in recreatiepark Blaarmeersen

In Gent is de politie vanmiddag massaal uitgerukt voor een vechtpartij tussen jongeren in het sport- en recreatiepark Blaarmeersen. Volgens de lokale politie zijn acht jongeren opgepakt voor ondervraging. De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) reageert boos. 

De hulpdiensten hadden meldingen gekregen dat een 40-tal jongeren problemen maakte in de Blaarmeersen. Een groep jongeren uit het Brusselse zou naar Gent gekomen zijn om te vechten met een andere groep, maar de omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Na een kat-en-muisspel met de politie werden uiteindelijk acht jongeren opgepakt.

"De acht personen worden momenteel ondervraagd", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. "Niemand raakte gewond, uitgezonderd van opgelopen blutsen, builen en schrammen door de vechtpartij. Het hoe en waarom van de feiten wordt nog onderzocht."

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) reageert ontzet. "Ik vind het onaanvaardbaar wat er gebeurd is. Ik ga diverse instanties samenroepen om dit ten gronde aan te pakken, zowel preventief als repressief. We gaan dit multidisciplinair te lijf gaan. De Blaarmeersen is van ons allemaal", aldus De Clercq.

Meest gelezen