BELGA/LEGASSE

Grote vertragingen bij Eurostar: tickets kunnen kosteloos omgeruild of terugbetaald worden

Bij hogesnelheidstreindienst Eurostar zijn er grote vertragingen. Dat meldt Eurostar op Twitter. Tickets kunnen kosteloos omgeruild of terugbetaald worden. Wie meer dan een uur vertraging heeft opgelopen, kan een compensatie aanvragen.

Door een persoonsongeval ter hoogte van de Franse gemeente Steenwerck, nabij Rijsel, kampen alle treinen die moeten vertrekken met aanzienlijke vertragingen, ook de treinen uit Brussel. Er zouden al zeker vier treinen geannuleerd zijn. Zoveel mogelijk treinen worden omgeleid via de gewone spoorlijn.

Het is niet duidelijk hoe lang de vertragingen nog zullen duren, maar de betrokken trein is omstreeks 20 uur wel opnieuw mogen vertrekken. Die rijdt nu aan verminderde snelheid richting Parijs.

Eurostar adviseert intussen om niet-dringende verplaatsingen vandaag uit te stellen. Reizigers kunnen hun ticket via de website van Eurostar kosteloos omboeken naar een andere datum, of een terugbetaling krijgen. Wie meer dan een uur vertraging heeft opgelopen, kan een compensatie aanvragen via de website.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen