Jongen van 5 belandt onder attractie Paasfoor Kortrijk

Een jongen van vijf jaar oud is zondagmiddag onder een attractie op de Paasfoor in Kortrijk beland. Dat gebeurde op de attractie "Cake-Walk", waar kinderen een hindernissenparcours moeten doen. De jongen moest naar het ziekenhuis, maar was bij bewustzijn en verkeerde niet in levensgevaar.

Volgens de zoon van de eigenaar van de attractie was het jongetje aan het einde van de attractie gekomen, maar wou hij plots terugkeren. Daarom traden de veiligheidsmechanismes in werking en stopte de attractie met werken. Het jongetje kwam daardoor klem te zitten. 

De hulpdiensten snelden ter plaatse en de brandweer slaagde erin om het slachtoffer te bevrijden. Ze brachten hem naar de spoeddienst om te controleren of hij inwendig geen verwondingen had opgelopen.

Onderzoek

Het parket onderzoekt de zaak. Ondertussen is de attractie alweer open.

Meest gelezen