Videospeler inladen...

Kind verrast ouders met gevonden Bengaalse tijgerkatjes

Een kind uit het Chinese district Hekou, aan de zuidwestelijke grens met Vietnam, deed onlangs de buurt versteld staan toen het thuiskwam met een nestje Bengaalse tijgerkatten. Het had de diertjes gevonden op een tochtje in de bergachtige streek. De ouders vermoedden dat het niet om gewone kittens ging en contacteerden de lokale politie. Die bevestigde dat het om de Bengaalse tijgerkat (Prionailurus bengalensis) ging, een beschermde diersoort in China. De katjes, amper enkele dagen oud, kunnen nog niet alleen in het wild overleven, en worden zolang verzorgd in een opvangcentrum. Het was niet de eerste keer dat zulke vondelingen worden binnengebracht. Naar verluidt doet de Chinese overheid er alles aan om de soort altijd terug in het wild uit te zetten.

Meest gelezen