Videospeler inladen...

Minstens acht doden bij aardbeving nabij de Filipijnse hoofdstad Manilla

De regio ten noorden van de Filipijnse hoofdstad Manilla is getroffen door een zware aardbeving. Die had een kracht van 6.1. De beving leidde even tot paniek in Manilla, maar het is vooral buiten de stad dat er schade is en slachtoffers zijn gevallen.

Het epicentrum van de aardbeving lag 60 kilometer ten noorden van Manilla op het eiland Luzon. De schok vond plaats op een diepte van 40 kilometer. Dat is niet zo erg diep en de beving werd gevoeld tot in Manilla, waar er even paniek was bij de bevolking.

Het is echter vooral vanuit de noordelijke provincie Pampanga dat er berichten zijn over schade en slachtoffers. Daar zijn gebouwen ingestort en er is sprake over acht doden. Op Clark International Airport, een vroegere Amerikaanse luchtmachtbasis, zouden gebouwen zijn ingestort. De luchthaven is er voorlopig gesloten.

Aardbevingen zijn geen uitzondering op de Filipijnen, een eilandstaat in het Verre Oosten die ligt op de beruchte "Ring of Fire", een regio met heel wat aardbevingen en vulkaanuitbarstingen rond de Stille Oceaan.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen