Familieleden rouwen bij de kist van de 12-jarige Sneha Savindi.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meer details over de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka

De dodentol van de aanslagenreeks op kerken en hotels in Sri Lanka is opgelopen tot zo'n 300. Het merendeel van de slachtoffers kwam uit Sri Lanka zelf, maar ook enkele tientallen buitenlanders kwamen om het leven. De identificatie van de slachtoffers verloopt vaak moeilijk wegens de zware verminkingen, maar stilaan sijpelen er toch namen door. 

Een van de doelwitten van de aanslagen in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo gisteren was het Cinnamon Grand Hotel. Daarbij lieten zeker vier personeelsleden het leven toen ze het ontbijt serveerden in een van de restaurants van het hotel. "Het ontbijt op zondagochtend is een van de drukste momenten", zegt een verantwoordelijke van het hotel aan de BBC. 

Ook het Shangri-La hotel werd getroffen. Op het moment van de explosie zat Shantha Mayadunne - een bekende kok in Sri Lanka - met haar familie aan de paasontbijttafel. Haar dochter Nisanga had net nog een foto van het familiegebeuren genomen en op Facebook gezet. Een familielid heeft via Facebook bevestigd dat Shantha en haar dochter zijn omgekomen.

Kinderen van rijkste Deen

Bij de dodelijke slachtoffers zijn ook ruim 30 buitenlanders. Het gaat onder meer om mensen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië, India, China, Japan, Portugal, Nederland, Frankrijk, Denemarken en Turkije. De Nederlandse slachtoffers zijn een 45-jarige vrouw die op vakantie was met haar man en kinderen, een vrouw van 48 en een meisje van 12. 

Bij de Deense slachtoffers zijn drie kinderen van miljardair Anders Holch Povlsen, de rijkste man van Denemarken. Hij is onder meer eigenaar van kledingbedrijf Bestseller. De namen en leeftijd van de kinderen zijn niet bekendgemaakt.

Ook acht Britten lieten het leven. Volgens Britse media gaat het onder meer om een 42-jarige vrouw en haar 11-jarige zoon, die samen met de rest van het gezin zaten te ontbijten in het Shangri-La hotel. De vader overleefde de aanslag,  over de jongste dochter is nog geen nieuws. Het Britse parlementslid Tulip Siddiq laat ook weten een familielid te hebben verloren.

Hulp voor nabestaanden

Maar het grootste deel van de 290 doden zijn dus Sri Lankanen zelf. Onder hen is de 12-jarige Sneha Savindi, die omkwam in de St. Sebastian kerk in Negombo. De Sri Lankaanse overheid heeft de nabestaanden (financiële) hulp beloofd. Morgen is er een nationale dag van rouw afgekondigd.

Foto: Lalitha huilt bij de doodskist van haar 12-jarige nichtje Sneha Savindi.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen