NICOLAS MAETERLINCK

Zonnig einde maakt van paasvakantie aan de kust een voltreffer: 1,2 miljoen toeristen in twee weken

De toeristische sector aan de kust is nu al tevreden over de paasvakantie. Die begon nog wisselvallig, maar vooral het mooie weer tijdens de tweede week (en een extra treinaanbod) hebben veel goedgemaakt.  De teller staat nu al op 1,2 miljoen dagjestoeristen.  

In samenwerking met Proximus heeft het provinciebedrijf Westtoer vandaag al een voorlopige raming van de paasvakantie op basis van het mobiel dataverkeer. Van de 1,2 miljoen dagjestoeristen, kwam de helft tijdens de laatste vijf heel zonnige dagen. 

Het paasweekend zelf was al goed voor 375.000 kustbezoekers, de helft meer dan tijdens het paasweekend vorig jaar.  De dagjestoeristen maken ook flink gebruik van het extra treinaanbod van de NMBS. De dertig extra treinen die de NMBS inlegt tijdens dit verlengde paasweekend zijn goed voor ruim 25.000 extra zitplaatsen. 

Ook het verblijfstoerisme deed het goed. Met nog veel last minute boekingen voor het paasweekend waren 85 tot 90 procent van de hotelkamers volgeboekt. 

Meest gelezen