Videospeler inladen...

Geniet nog van de zon op deze paasmaandag, vanaf woensdag is het gedaan

Wie nog van de zon wil genieten, kan dat best vandaag of morgen doen. Vanaf woensdag slaat het weer om, met lagere temperaturen en kans op regen en onweer. 

Het wordt een zonnige paasmaandag met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er ook wat stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden in Vlaanderen.

En ook dinsdag blijft het mooi, al zal er soms ook hoge bewolking zijn. De maxima liggen rond 22 graden in het centrum.

Woensdag is het eerst droog en licht of gedeeltelijk bewolkt. Vanaf het zuiden verschijnt er meer bewolking met kans op (onweers)buien. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden in het centrum.

Donderdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden, die soms gepaard gaan met regen of buien. De meest intense neerslag valt waarschijnlijk in het oosten van het land. Het wordt wat frisser, met nog 16 graden in het centrum. Er staat een stevige zuidenwind.

Vrijdag is het eerst overwegend droog, later wordt het wisselvallig met buien, mogelijk met enkele donderslagen. Daarbij neemt ook de windkracht toe. De maxima liggen rond 15 à 17 graden in het centrum.

In het weekend wordt het nog een stuk frisser met temperaturen tot 13 graden en veel regen. 

Bekijk het weer in detail op onze weerpagina

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen