"Die Kommissarin" is niet meer: Duitse actrice Hannelore Elsner overleden

Hannelore Elsner was de eerste vrouw die een hoofdrol speelde in een Duitse detective. Ze is overleden op haar 76e.

Een grande dame van de Duitse cinema is gestorven: Hannelore Elsner acteerde in meer dan 200 tv- en bioscoopfilms. Ze speelde de hoofdrol van Lea Sommer in “Die Kommissarin”, een politieserie die van 1994 tot 2006 op de Duitse tv te zien was.  Dat was een primeur: tevoren waren het enkel mannen die de chef-speurder gestalte mochten geven. Elsner acteerde wel al eerder in afleveringen van de beroemde Tatort-krimireeks.

De eerste rol van Hannelore Elsner dateert van 1959, aan de zijde van Freddy Quinn in een tv-film. In de bioscoop verscheen ze voor het eerst in 1961. Voor de film 'Die Unberührbare', over de laatste dagen van een schrijfster die een eind aan haar leven maakt, won ze in 2000 alle grote Duitse filmprijzen. Haar laatste film, 'Kirschblüten und Dämonen', draait nog in de Duitse bioscopen.

Hannelore Elsner zette zich ook in voor de herinnering aan de Holocaust en voor de bestrijding van aids. Na een korte ziekte overleed ze op paaszondag, 76 jaar oud.

Bekijk hier fragmenten uit "Die Kommissarin":