Videospeler inladen...

Dimitri Vegas & Like Mike leveren titeltrack voor bloederige game "Mortal Kombat 11"

Deze week werd de recentste game van "Mortal Kombat" gelanceerd. Het Amerikaanse spel is wereldwijd bekend en zit ondertussen aan een 11e editie. Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, zelf ook fan van de game, maakten de titeltrack "You're next".

De broers Thivaios vormen sinds hun tienerjaren het iconische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, en worden vandaag beschouwd als een van de beste ter wereld. Daarnaast zijn ze ook liefhebbers van de vechtgame "Mortal Kombat", en dat al een hele tijd, zegt Vegas: "Ergens in 1993 gingen 12-jarige Dimitri en 9-jarige Mike naar een arcade (een speelhal, red.) in Oostduinkerke, met een paar twintig frank van onze grootvader. Daar zijn we verliefd geworden op het spel."

Sindsdien is de game voor hen een vorm van ontspanning, vertelt Dimitri Vegas: "Het staat op onze rider (lijst met alle dingen die een artiest graag ter beschikking heeft wanneer hij ergens optreedt, red.): overal waar we draaien in de wereld, staat een console met "Mortal Kombat" klaar."

Overal waar we draaien in de wereld staat een console met "Mortal Kombat" klaar.

Dimitri Vegas, dj

Het is niet de eerste keer dat de broers een nummer maken voor "Mortal Kombat". In 2016 kwam "Reverse: The Mortal Kombat theme" uit. Voor het recentste nummer "You're next" werkten ze samen met een ander dj-duo, Bassjackers. Er wordt nog een clubversie van gemaakt voor het festival Tomorrowland, waar Dimitri Vegas & Like Mike een vaste waarde zijn. 

Beluister hieronder de titeltrack "You're next":

Bloed, ruggengraten en gespleten hoofden

Het legendarische computerspel werd 27 jaar geleden, in 1992, ontworpen door Ed Boon en John Tobias. Het is daarmee een van de oudste vechtgames die nog bestaan. Het is ook immens populair: wereldwijd werden bijna 11 miljoen exemplaren verkocht van "Mortal Kombat X", de vorige editie.

De opzet van het spel is om tegenstanders via een toernooi uit te schakelen. "Mortal Kombat" staat bekend als een extreem bloederige game, en dat heeft een reden. Na een overwinning is het de bedoeling om de tegenstander te "finishen" door middel van een "fatality". Het uittrekken van de ruggengraat, een onthoofding of een lichaamshalvering zijn een aantal voorbeelden van mogelijke executies. Het spel is bij ons dan ook 18+.

Dimitri Vegas begrijpt de controverse die er bestaat rond de lugubere beelden in de game, maar weerlegt ze ook: "Ik heb zelf geen kinderen, maar kan begrijpen dat ouders met zorgen zitten. Anderzijds is het bloederige zo "over the top" dat het bijna grappig wordt. Het is niet zoals in een horrorfilm."

Bekijk hieronder een interview én een spelletje "Mortal Kombat" met Dimitri Vegas. Opgelet: niet voor gevoelige kijkers. 

Videospeler inladen...

What's new?

De elfde game bevat natuurlijk ook wat nieuwigheden, vertelt Dimitri Vegas: "Je kan je speler volledig personaliseren: eigenschappen, kledingstukken en wapens. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer mogelijkheden je hebt. Voor de rest zijn ook de graphics beter en zie je de personages gedetailleerder. Het spelen zelf gaat natuurlijk ook heel vlot."

Hoewel hij goed is in het spel, is ook Dimitri Vegas niet onoverwinnelijk: "Soms speel ik online en krijg ik zware klappen, waarschijnlijk van 11-jarige jongens. Maar ik vind het leuk om te spelen met mijn fans, dus kondig ik het vaak aan op sociale media als ik live ga gamen. Maar om elke dag te spelen heb ik helaas geen tijd."

Ik vind het leuk om online te spelen tegen mijn fans. Al krijg ik soms ook zware klappen.

Dimitri Vegas, dj

"Mortal Kombat 11" is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en computer.

Meest gelezen