Gemeenteschool "Okido" in Staden sluit eind dit schooljaar

Gemeenteschool "Okido" in het centrum van Staden sluit op het einde van dit schooljaar. Dat heeft de gemeente maandagavond aangekondigd. Burgemeester Francesco Vanderjeugd wil het gemeentelijk onderwijs versterken in deelgemeente Westrozebeke. En dus gaat "Okido" in de Ieperstraat dicht. 

Voor heel wat ouders en kinderen in Staden was het geen vrolijke paasmaandag, want gisteren heeft de burgemeester beslist om gemeenteschool "Okido" te sluiten. "Als je ziet dat er maar drie kleuters instromen naar het eerste leerjaar en dat er na dit schooljaar 44 lestijden verdwijnen, dan moet je de zaken tegen het licht durven houden", zegt burgemeester Vanderjeugd. "Bovendien is de infrastructuur verouderd. Op een gegeven moment moet je durven beslissen."

Nieuwe school 

Het vrije onderwijsnet wil een nieuwe school bouwen in Staden. Die komt er in 2022. Wouter Van Vooren is de voorzitter van de ouderraad. Hij moet nu beslissen waar zijn drie kinderen volgend jaar school zullen lopen. Maar Westrozebeke is volgens hem geen goede oplossing: "Geografisch gezien is het gewoon niet zo logisch. Als je vanuit Staden gaat werken richting Ieper, Roeselare, Torhout of Diksmuide, dan passeer je nooit langs Westrozebeke. Dat is een optie die moeilijk zal liggen. Dus, ik denk dat de meeste ouders gaan kiezen voor de school in de Bruggestraat, maar dat wordt een mastodont van een school, ofwel voor een kleiner schooltje in een van de randparochies."

SpandoekBurgemeester Vanderjeugd