Videospeler inladen...

Kim Jong-un met privétrein vertrokken naar Rusland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is met de trein naar Rusland vertrokken. Dat heeft het staatspersagentschap van de communistische dictatuur bekendgemaakt. Kim heeft in Vladivostok een afspraak met de Russische president Poetin.

Het werd vorige week pas bekend, maar nu zit hij al in zijn privétrein: Kim Jong-un is onderweg naar Rusland voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Op foto’s van staatspersagentschap KCNA is te zien hoe Kim met veel egards afscheid neemt van Noord-Koreaanse leiders. Morgen wordt hij in buurland Rusland verwacht.

Het Russische bezoek van Kim komt er op uitnodiging van Poetin. Het Kremlin had vorige week gezegd dat beide mannen elkaar "in de tweede helft van april" in Rusland zouden ontmoeten, zonder echter meer details te verschaffen. Poetin zal Kim morgen ontmoeten in de haven van Vladivostok, in het oosten van Rusland.

Hoewel Noord-Korea en Rusland er een vriendschappelijke relatie op na houden, wordt het pas het eerste officiële bezoek van Kim aan Rusland. Kim en Poetin zullen elkaar spreken over het omstreden kernwapenprogramma van Noord-Korea, waarover de Amerikaanse president Trump voorlopig zonder resultaat onderhandelt met Kim.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen