Norovirus op afdeling geriatrie in ziekenhuis van Genk

In het ziekenhuis van Genk is het besmettelijke norovirus uitgebroken op een geriatrische afdeling. Dat deel van het ziekenhuis is dan ook in quarantaine geplaatst. Hoeveel patiënten besmet zijn, wil het ziekenhuis niet zeggen.

Het norovirus is een erg besmettelijke vorm van buikgriep. Het is niet meteen dodelijk, maar voor mensen met een lage weerstand is het virus wel gevaarlijk. Het personeel en de bezoekers moeten extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat er nog meer mensen besmet raken, vertelt woordvoerder Jurgen Ritzen. "Dat gaat dan onder meer om een nog striktere handhygiëne en veel ontsmetten."

Bezoek toegelaten

"Bezoek is nog altijd toegelaten. Maar we vragen wel dat mensen die zelf die symptomen vertonen, thuis blijven." Tot nu toe is de uitbraak van het norovirus beperkt gebleven tot die ene afdeling. "Een pluim voor de verpleegkundigen en de dokters", besluit Ritzen.

 

Meest gelezen