Nicolas Maeterlinck

Halle neemt afscheid van zanger Paul Severs

Deze voormiddag vond de uitvaart van de Vlaamse zanger Paul Severs plaats in de Sint-Martinusbasiliek in Halle. De plechtigheid werd door zo'n 3.000 mensen bijgewoond, zowel in de basiliek als buiten via een scherm op het plein.

Op dinsdag 9 april maakte Christophe, de zoon van Paul Severs, via sociale media bekend dat zijn vader overleden was. Ongeveer een maand daarvoor was Severs in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een hartaanval tijdens een fietstocht. Hij werd door de dokters in een kunstmatige coma gehouden en ontwaakte. Daarna belandde de zanger echter nog twee keer in een coma, en werd zijn herstel onzeker. Na een lange strijd overleed hij op 70-jarige leeftijd. 

Vanaf 7 uur deze ochtend verzamelden fans op het Joseph Possozplein aan de basiliek om een laatste groet uit te brengen aan Paul Severs. De massale opkomst en de emotionele reacties toonden dat de zanger en muzikant geliefd was bij een groot publiek. 

Zo vertelde een fan aan VRT NWS dat ze was aangedaan door het verlies. "Paul is veel te vroeg gestorven. Maar hij heeft de mensen alles gegeven wat hij kon."

De plechtigheid in de basiliek zelf startte om 11.30 uur voor familie, vrienden en andere genodigden. Onder hen waren veel artiesten, politici en BV's. Buiten de kerk kon de uitvaart ook gevolgd worden via een groot scherm. In totaal zouden zo'n 3.000 mensen aanwezig zijn geweest, waarvan 2.400 buiten op het plein. 

De plechtigheid zelf is sereen verlopen, waarbij teksten werden voorgelezen door onder anderen Paul Severs' zoon Christophe en een aantal fans. Ook werd zijn muziek gespeeld in de kerk en klonk op het einde een groot applaus. Vanmiddag vindt de begrafenis in intieme kring plaats.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen