Vrachtwagen rijdt huis binnen in Maaseik

In de Neeroeterenstraat in Maaseik is vanochtend rond 5.30 uur een vrachtwagenchauffeur in een huis gereden. Een deel van het getroffen huis is daardoor ingestort.

De chauffeur van de vrachtwagen moest uitwijken voor een auto, reed door twee voortuinen en reed met zijn vrachtwagen de woonkamer van een huis binnen. "Ik hoorde een enorme slag", vertelt buurtbewoonster Leanda Mussen. "Toen ik buiten ging kijken, zat de chauffeur al op zijn knieën op de grond. De bewoonster stond in de voordeur en haar man in de woonkamer. Ik heb ze dan snel bij ons binnen gelaten want ik was bang dat er nog meer zou instorten." 

Shock

De automobilist was met zijn auto in de berm beland. Hij moest door de brandweer bevrijd worden en is zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. De vrachtwagenchauffeur is in shock en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. "De bewoners bleven ongedeerd maar zijn ook heel erg geschrokken", zegt Leanda. "Hun huis is onbewoonbaar verklaard. Maar ze kunnen gelukkig terecht bij familie, die woont in het andere huis naast hen."

Meest gelezen