Vrederechter uit Kortrijk in mei voorzitter van 3 hoofdbureaus: hij klaagt Belgische staat aan

Een vrederechter uit Kortrijk klaagt de Belgische Staat aan omdat hij bij de verkiezingen op 26 mei voorzitter moet zijn in drie hoofdbureaus in Avelgem. Dat is volgens vrederechter Christophe Robbe niet wettelijk. Hij wil maar één hoofdbureau voorzitten. De vrederechter eist een schadevergoeding als hij het toch moet doen.

Inwoners van Avelgem stemmen met potlood en papier en de vrederechter vreest dat hij overuren zal moeten doen als hij in die drie bureaus voorzitter moet zijn. De vrederechter wil een schadevergoeding als hij die taak toch zal moeten uitvoeren. Hij zegt wel dat hij het hoe dan ook zal doen of hij nu gelijk krijgt in de rechtbank of niet. Vrijdag wordt zijn klacht behandeld.

Meest gelezen