5 redenen waarom "Avengers: Endgame" alle kassarecords zal breken

"Avengers: Endgame", de laatste episode in het Avengers-reeks van Marvel, gaat vannacht in België in première. Er wordt verwacht dat de film in z'n openingsweek alleen al, wereldwijd zo'n 800 miljoen euro zal opleveren. Daarmee zou "Avengers: Endgame" alle kassarecords doen sneuvelen. Filmreporter Ward Verrijcken verduidelijkt waarom de film zo veel geld in het laatje kan brengen.

1. De grote finale

Een eerste grote reden is dat het de grote finale is van 22 films in het zogenoemde Marvel Cinematic Universe (MCU). Die reeks is in 2008 begonnen met de allereerste "Iron Man"-film. Daarna zijn films gevolgd over onder meer Thor en Captain America. Al die superhelden samen vormen The Avengers. Van die Avengers zijn vier films gemaakt, waarvan "Endgame" de allerlaatste is. Alle Avenger-films komen overigens uit de koker van één superproducent Kevin Feige die al die films geweldig goed heeft gepland.

Videospeler inladen...

2. De fantastische casting

De populariteit heeft ook wel veel te maken met de goede acteerprestaties en de goede casting. Robert Downey Junior die Iron Man speelt, is een van de beroemdste en machtigste filmsterren aller tijden geworden. Er zijn ook allerlei andere grote namen gecast zoals Benedict Cumberbatch en Scarlett Johansson.

Videospeler inladen...

3. De ijzersterke regie

De regie van deze en de vorige Avengers-film (red. "Infinity War") was in handen van twee broers: Anthony en Joe Russo. Die hebben hun strepen verdiend met komische reeksen als "Arrested development" en "Community". Daar hebben ze geleerd om spitsvondig om te gaan met het scenario. Daarbij komt dat ze nu over megabudgetten beschikken. De combinatie van dat verhalend talent met die budgetten is een uniek recept waar die twee Russo-broers een patent op hebben.

Videospeler inladen...

4. De peperdure productie

Het mocht ook allemaal wat kosten. De exacte budgetten zijn niet bekend, maar er circuleren cijfers van 300 miljoen dollar per film. De twee laatste Avengers-films samen zouden volgens sommigen anderen dan weer een miljard dollar hebben gekost. Dat zou ze de duurste producties aller tijden maken. Naar verluidt heeft acteur Robert Downey Jr. voor die twee films alleen al 200 miljoen dollar verdiend.

Videospeler inladen...

5. De grote cliffhanger

Dé grote publiekstrekker voor "Endgame" is natuurlijk de grote cliffhanger op het einde van de vorige film "Infinity war". Superslechterik Thanos heeft toen de helft van de Avengers gedood, waaronder ook populaire personages. De vraag die veel fans dus bezighoudt is of hun overgebleven makkers Thanos alleen kunnen verslaan of op een of andere manier hun mede-Avengers kunnen doen terugkeren uit de dood. Om die vraag beantwoord te zien, zullen veel fans de komende dagen afzakken naar de bioscoop.

Videospeler inladen...

Meest gelezen