Wapenarsenaal en drugs gevonden in appartement in Zwijndrecht

In een appartement in Zwijndrecht heeft de politie een wapenarsenaal en drugs ontdekt. De vondst gebeurde eerder toevallig, nadat de bewoonster de hulpdiensten gebeld had nadat ze in haar eigen voet geschoten zou hebben. Er wordt nu onderzocht of er een link is tussen de vondst en de granaatontploffingen in Antwerpen van de afgelopen tijd. 

Vrijdagnacht kregen de hulpdiensten een noodoproep vanuit een appartement in Zwijndrecht. De 20-jarige bewoonster vertelde dat ze in haar eigen voet geschoten had. De politie heeft daarop het appartement doorzocht. "Bij een eerste sweeping in de woning, op zoek naar andere personen en wapens, is er een grote hoeveelheid cash geld, een handgranaat en nog munitie aangetroffen", vertelt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. 

Enorm wapenarsenaal

De opruimingsdienst van het leger, DOVO, kwam de granaat daarop onschadelijk maken. "Bij de verdere huiszoeking bleek dat er nog enkele kilo's cocaïne lagen, net als ontstekingsmechanismes, acht granaten, munitie, explosieven en vier werkende vuurwapens." 

De vrouw is intussen geopereerd aan de schotwonde aan de voet. Zondag werd ze verhoord door de onderzoeksrechter, en die heeft haar aangehouden. Eventuele medeverdachten worden nog opgespoord.

Link met granaatontploffingen van de afgelopen tijd?

Of de wapencollectie iets te maken heeft met de granaataanvallen van de voorbije weken in Antwerpen-Noord, is nog niet duidelijk. "Over een mogelijke link kunnen we nog niets zeggen", zegt Claessens, "dat maakt deel uit van het onderzoek."

Meest gelezen