Arteveldehogeschool Gent opent sportcampus

De Arteveldehogeschool in Gent heeft een nieuwe sportcampus. Die ligt vlakbij de watersportbaan. De infrastructuur is in de eerste plaats bedoeld voor de studenten, die de opleiding volgen voor leerkracht LO. Maar ook de andere studenten en het personeel van de school mogen de infrastructuur gebruiken.

Tomas Legrand, de directeur van de Arteveldehogeschool is trots. "We openen vandaag meer dan alleen maar een sporthal. Je vindt hier ook een uitgebreide fitnessruimte, een klimmuur, een danszaal en judolokalen." Op de nieuwe campus zijn ook alle klassen en ontmoetingsruimtes voor de studenten leerkracht LO samengebracht. Tomas Legrand: "In de twee grote leslokalen, waar tachtig en zestig studenten les kunnen volgen, kan je op verschillende manieren les volgen: al rechtstaand, op een wiebelstoel of op een kruk. Elke twintig minuten moeten de leerlingen van positie veranderen zodat ze bij de les blijven en hun zithouding telkens aangepast wordt."

Enthousiaste studenten

Merel is één van de studenten die op de nieuwe campus les volgt. Ze is erg enthousiast: "Alles ligt nu op één plaats. We verliezen dus veel minder tijd met verplaatsingen. En voor ons zijn de vele specifieke lokalen een droom. Een ander pluspunt is dat je hier ook na de schooluren kan komen sporten. We zitten hier ook dichter bij het centrum van de stad. We zullen dus ook wat meer van het studentenleven kunnen profiteren."

Meest gelezen