Genk wil inwoners betrekken bij Labiomista van kunstenaar Koen Vanmechelen

De stad Genk wil de inwoners van de wijk Nieuwe Kempen betrekken bij het nieuwe kunst- en wetenschapsproject van Koen Vanmechelen in de voormalige zoo van Zwartberg. Die betrokkenheid is ook een onderdeel van het nieuwe buurtproject N-Power, waarvoor de stad Genk meer dan een half miljoen euro subsidies krijgt.

"Labiomista is een fantastisch project, maar we vinden het belangrijk dat de buurtbewoners er bij betrokken worden", zegt schepen van wijkontwikkeling Angelo Bruno (Pro Genk). "Buurtbewoners kunnen bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van het park. Maar tegelijkertijd willen we ook de handel en horeca op de Koning Boudewijnlaan nieuw leven inblazen en de leegstand aanpakken. En de straat echt koppelen aan Labiomista. Net zoals we dat op C-Mine gedaan hebben met de Vennestraat."

Labiomista

Labiomista is het nieuwe grote project van kunstenaar Koen Vanmechelen, op het terrein van de voormalige zoo van Zwartberg. Vanmechelen noemt het zelf  'een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven met kunst, wetenschap, natuur en maatschappij'. Labiomista opent op 6 juli 2019.