Stadsbussen in Antwerpen ondervinden hinder door spontane staking

Er is al de hele dag zware hinder bij de stadsbussen van De Lijn in Antwerpen. Dat heeft te maken met een spontane vakbondsactie in de stelplaats Zurenborg. De actievoerders vragen een aanpassing van de rij- en rusttijden. De hinder zal wellicht nog de hele dag duren.

Door een spontane werkonderbreking in stelplaats Zurenborg is het busnet in de stad Antwerpen ernstig verstoord. Twaalf buslijnen van De Lijn ondervinden woensdagvoormiddag hinder.

Vakbond

Volgens de socialistische vakbond ACOD is er bij de chauffeurs ontevredenheid over de rijtijden. Vanochtend weigerden veel chauffeurs uit te rijden vanuit de stelplaats Zurenborg. "De chauffeurs krijgen te weinig rusttijd tussen shiften", legt Geert Vermunicht van de ACOD uit. "Het gebeurt vaak dat een chauffeur pas laat op de avond stopt met werken, om de volgende ochtend alweer de vroege shift te moeten starten. Ook de weekenddiensten zijn te zwaar."

Waar hinder?

Kort na de spontane werkonderbreking zaten de directie en de vakbonden al samen. De directie zou na de middag met een voorstel komen. Er zal wel nog de rest van de dag hinder zijn. Volgens De Lijn is er hinder op de lijnen 13, 14, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 30, 33, 142 en 762