AFP or licensors

Meer dan 50 doden in Zuid-Afrika na overstromingen

De teller loopt op. Gisteren hield Zuid-Afrika nog rekening met meer dan 30 doden. Dat cijfer is vanmorgen bijgesteld tot meer dan 50. Bovendien blijven extreme regenval en hevige wind de provincie KwaZoeloe-Natal teisteren. Het risico op nieuwe overstromingen en modderstromen is groot. 

De hevige regenval, vooral in de regio van de havenstad Durban, begon vorige week.  Bij de instorting van een kerkje tijdens een paasviering vielen vorig weekend minstens 13 doden. Uit bijna alle steden en plattelandsgebieden van Kwazoeloe-Natal komen verontrustende verhalen. Over modderstromen en ingestorte gebouwen. President Cyril Ramaphosa is op weg naar het rampgebied.

Het Zuid-Afrikaanse leger is ingezet om mensen die door de overstromingen hun huis niet meer kunnen verlaten, te evacueren. De slachtoffers worden onder meer opgevangen in sporthallen waar ze de eerste hulp krijgen. Het officiële dodencijfer staat nu op 51. Maar er wordt gevreesd dat er nog tientallen slachtoffers door de modderstromen zijn begraven.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen