Molem Sisters gaan in cover "Balance ton quoi" (Angèle) in tegen vooroordelen over moslims

Een week nadat de videoclip van "Balance ton quoi" van Angèle online gezet werd, is er nu een minstens even activistische cover van het lied door de Molem Sisters. De clip van Angèle is intussen druk besproken en al bijna 10 miljoen keer bekeken. En ook die van de Molem Sisters lijkt viraal te gaan.  

Eén van de Molem Sisters kent u misschien nog: Sara Lou haalde na de rellen tijdens oudejaarsnacht in Sint-Jans-Molenbeek het nieuws nadat ze in een video op sociale media zwaar had uitgehaald naar de relschoppers. Ze zei toen onder meer: "Een kleine bende ettertjes heeft hier zijn best gedaan voor extreemrechts. Bravo gasten!". Sara Lou probeert via haar YouTube-kanaal al langer een positieve stem uit Sint-Jans-Molenbeek te zijn. 

Nu zijn de Molem Sisters goed op weg om opnieuw viraal te gaan. In "Balance ton quoi" en de bijbehorende clip die vorige week uitkwam, haalt Angèle uit naar wie vrouwen als minderwaardig behandelt. Ze zingt onder meer: "Ik ben meer dan een dier" en "Ik merk dat rapmuziek beter verkoopt als er vuile praat in voorkomt, misschien is het tijd om die gewoontes te doorbreken". 

De versie van de Molem Sisters gaat ook nog altijd over vrouwenrechten en wil ook vooroordelen over moslims de wereld uithelpen. Je hoort hen onder meer zingen: "Een meisje met een hoofddoek, dat is normaal en ja, dat is je eigen keuze." 

De  clip van Angèle is intussen bijna 10 miljoen keer bekeken, die van de Molem Sisters op dit moment al meer dan 136.000 keer. 

Bekijk de videoclip van "Balance ton quoi" van Angèle: 

Bekijk de cover van "Balance ton quoi" van de Molem Sisters: 

Meest gelezen