Politiecombi aangereden in Zottegem

Op de N42 in Zottegem is vanmorgen een politiecombi aangereden. Die was met zwaailicht en sirene onderweg naar een interventie. Niemand raakte gewond, maar de combi lijkt rijp voor de sloop.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Europaweg en de Buke. De politiewagen reed vanuit de Buke met zwaailicht en sirenes aan het kruispunt op en werd daarbij gegrepen door een lichte vrachtwagen die in de richting van Geraardsbergen reed. De bestuurder merkte de politiewagen te laat op en kon een aanrijding niet vermijden. “Ik zag de combi niet op tijd. Op het moment dat ik de sirenes hoorde, was het te laat om uit te wijken”, vertelt de bestuurder.

“De politiecombi was op weg naar een dringende interventie in buurgemeente Erpe-Mere, waar de collega’s bijstand hadden gevraagd", vertelt Gery Verlinden van de lokale politie. Bij het ongeval is er gelukkig niemand gewond geraakt. Maar de stoffelijke schade is wel aanzienlijk." Het zit de politie duidelijk niet mee, want afgelopen weekend ging bij een ander ongeval een combi van de Gentse politie op z'n zij.

Meest gelezen