Videospeler inladen...

Rode Kruis lanceert jaarlijkse stickerverkoop in Playmobil-jasje

Het Rode Kruis lanceert vandaag zijn jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende twee weken zullen vrijwilligers zo veel mogelijk geld inzamelen voor de lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Dit jaar staan de Playmobil-figuurtjes op de cover. De sticker kan voor het eerst ook online worden aangeschaft en kost zoals ieder jaar 5 euro.

Een nieuw jaar, een nieuwe Rode Kruissticker. Opnieuw trekken vrijwilligers gedurende twee weken naar straten, winkelcentra's en andere drukbezochte plaatsen op om zo veel mogelijk exemplaren te verkopen. Een sticker kost zoals altijd 5 euro. Dat bedrag gaat integraal naar de lokale afdelingen en wordt gebruikt voor de aankoop van EHBO-materiaal, ziekenwagens en lesmateriaal voor EHBO-opleidingen.

Online verkoop

Sinds dit jaar is de sticker ook online te koop. Via de website www.koopdesticker.be kan de sticker vanaf vandaag besteld worden. Op die manier heeft iedereen de kans om de afdeling naar keuze te steunen. "Dit is een testjaar voor het Rode Kruis", zegt Ine Tassignon van Rode Kruis-Vlaanderen. "We kregen heel wat teleurgestelde reacties van mensen die geen vrijwilligers hadden gezien. Nu kan je de sticker thuis opgestuurd krijgen."

Zoals Playmobil-figuren de helden zijn voor kinderen, zo zijn onze vrijwilligers de helden die klaarstaan om mensen te helpen

Ine Tassignon, Rode Kruis-Vlaanderen

Dit jaar staat het Playmobil-figuurtje centraal op de sticker. “Het Rode Kruis gaat altijd kijken of er een match is tussen de afbeelding op de sticker en het Rode Kruis zelf”, vult Tassignon aan. “Bij Playmobil was die match er meteen. Zoals de Playmobil-figuren de helden zijn in de hoofden van de spelende kinderen, zo zijn ook onze vrijwilligers de helden die elke dag klaarstaan om mensen te verzorgen”. Playmobil maakte ook een echt mannetje van de Rode Kruisvrijwilliger, waarvan zo’n 10.000 exemplaren te koop zijn.

Bekijk het verslag in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen