Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Steve Furse

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Steve Furse, 38 jaar, uit Salt Lake City, Utah.

Hij is 38 en komt uit Salt Lake City in Utah. Maak kennis met Steve Furse.

Enkele jaren geleden is de nu (ex)-mormoon Steve uitgeweken naar El Paso in Texas, waar hij zich veel en veel vrijer voelt. Hij mist familie en wat vrienden in Utah, maar omarmt de grensstad El Paso als zijn nieuwe thuis. Hij houdt van zijn baan als projectmanager bij een loonverwerkingsbedrijf, van zijn vrouw Brittany en van zijn dochter van 1, Eylee.

Ik ontmoette Steve  na een verkiezingsbijeenkomst van de Texaanse Democraat Beto O’Rourke. Je ziet het nog aan de pet van Steve: “BETO” staat er op gedrukt. Steve droomt van een vriendelijker Amerika, en van minder vooroordelen die volgens hem de samenleving stilaan kapot maken. Hij troost zich intussen met de liefde van en voor zijn dochter.

Oog in oog met Steve Furse.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen