Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Dodental aanslagen in Sri Lanka fors verlaagd tot 253

In Sri Lanka is het dodental van de aanslagen van vorige zondag bijgesteld van meer dan 350 doden naar 253 slachtoffers. Volgens het ministerie van Gezondheid van Sri Lanka zijn een aantal verminkte lijken van slachtoffers dubbel geteld. De reisorganisaties uit Nederland gaan al hun vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka.

In Sri Lanka zijn de lijkschouwingen van de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen zondag afgerond. De autoriteiten hebben de balans van de aanslagen bijgesteld van 359 doden naar 253 doden.

Volgens het ministerie van Gezondheid zijn er verschillende lijken van slachtoffers dubbel geteld bij de vorige raming van slachtoffers van de politie. Er liggen nog steeds honderden gewonden in de ziekenhuizen in Sri Lanka.

Sinds de aanslagen zijn al zeker 75 verdachten opgepakt. De politie is nog op zoek naar minstens zeven verdachten.

Nederlandse vakantiegangers worden teruggehaald uit Sri Lanka

De reisorganisaties in Nederland gaan morgen al "hun" Nederlandse vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka. Dat heeft het coördinerende Calamiteitenfonds beslist, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder donderdag een aangescherpt reisadvies heeft afgegeven. Het gaat volgens het fonds om tussen de 300 en 400 mensen die hebben geboekt bij een reisbureau.

Volgens directeur Erik Jan Reuver van het Calamiteitenfonds is het besluit gevallen in overleg met de bij het fonds aangesloten reisorganisaties. Dat zijn volgens hem de meeste en de grootste.

De Nederlanders kunnen de komende dagen terugvliegen. De reisorganisaties regelen zelf dat ze met lijndiensten van bijvoorbeeld KLM en Emirates kunnen vliegen.

Meest gelezen