Enkele honderden deelnemers blijven klimaatprotest warm houden

Op enkele plaatsen in ons land is opnieuw een klimaatmars gehouden, voor de 16e week op rij. In Namen kwamen zowat 500 deelnemers opdagen, in Antwerpen een 100-tal. Ook in Doornik was er een actie gepland, maar die werd afgeblazen omdat er te weinig manifestanten kwamen opdagen.

In Antwerpen kwamen net als de voorbije weken zowat honderd actievoerders op straat voor de wekelijkse klimaatmars. Het initiatief van Youth for Climate Antwerp en Students for Climate Antwerp trok zich om iets na 9 uur op gang bij de Voetgangerstunnel aan de Sint-Jansvliet en slingerde zich vervolgens langs een intussen grotendeels vertrouwd parcours door de binnenstad. Het eindpunt lag ditmaal aan het Operaplein.

Vooraan de stoet trok een groot spandoek met "Nu(l) klimaatbeleid" de aandacht en de betogers trokken verder ook wat toeschouwers met toepasselijke muziek ("Never gonna give you up") en het scanderen van hun gebruikelijke slogans, zoals "What do we want? Climate justice! When do we want it? Now! ". Achteraan kwamen vertegenwoordigers van Grootouders voor het Klimaat de actie steunen.

De nationale klimaatmars vond deze voormiddag plaats in Namen. Daar waren zo'n 500 actievoerders. Een geplande actie in Doornik, in de provincie Henegouwen, ging niet door wegens een gebrek aan deelnemers. De actie moest starten om 8.30 uur, maar om 9.30 uur waren er nog maar 35 betogers opgedaagd.

Klimaatmars in Namen

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen