Leuvense café De Blauwe Schuit nog niet helemaal verloren

Het legendarische café De Blauwe Schuit op de Vismarkt in Leuven gaat eind dit jaar dicht, na 44 jaar. De uitbaters moeten de zaak noodgedwongen sluiten, maar ze zouden hun café graag verderzetten in een ander gebouw.

De Blauwe Schuit op de Vismarkt is een van de bekendste cafés van Leuven. Het bestaat al 44 jaar. Een café met een bijzondere sfeer en inrichting. En het is ook bekend voor de prachtige groene binnentuin waar zelfs een pauw rondloopt. En dat willen de uitbaters liever niet opgeven. Ze zouden graag een nieuw pand vinden voor hun café/brasserie, in dezelfde sfeer als het café op de vismarkt. "Natuurlijk is het niet makkelijk om zo'n gezellig binnentuintje te vinden in het centrum van Leuven maar we doen ons best", zegt uitbater Sven van Extergem. "Het is de bedoeling dat onze klanten in de nieuwe brasserie nog altijd de authentieke sfeer voelen. De Blauwe Schuit verdwijnt niet, hij verandert gewoon van locatie."

Adoptiegezin voor de pauw

In 2012 namen nieuwe uitbaters de brasserie over. Niet veel later kregen ze al problemen met de nieuwe eigenaar van het pand. Hij wou dat het huurcontract tussen hem en de uitbaters zo snel mogelijk werd stopgezet. De eigenaar wil namelijk zelf in het pand gaan wonen. Het huurcontract loopt eind dit jaar af en de uitbaters kunnen het niet meer verlengen. En dus gaat De Blauwe Schuit aan de Vismarkt in december dicht. De pauw die in de tuin rondloopt kan voorlopig terecht bij een adoptiegezin. 

het terras van de Blauwe Schuit

Meest gelezen