Videospeler inladen...

Herbekijk het kopstukkendebat van de UGent met de Vlaamse partijvoorzitters

De voorzitters van de Vlaamse politieke partijen zijn vanavond in discussie gegaan tijdens een verkiezingsdebat in de Vooruit in Gent. Het debat werd gemodereerd door UGent-politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca. De theaterzaal was helemaal volzet, maar dankzij VRT NWS kon u het debat hier vanop de eerste rij volgen en kunt u het hieronder opnieuw bekijken.

Herbekijk hier het kopstukkendebat:

Videospeler inladen...

De faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van UGent organiseert jaarlijks een projectweek rond een centraal thema. Met 26 mei in aantocht, lag het centrale thema van dit academiejaar voor de hand: verkiezingen.

Als sluitstuk van deze themaweek ontvangen professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca vanavond alle voorzitters van de zeven Vlaamse partijen voor het Groot Verkiezingsdebat. De debatavond begint om 20 uur met inleidingen van Vooruit-directeur Franky Devos en UGent-rector Rik Van de Walle.

Daarna nemen politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca het woord, alvorens aan het debat te beginnen met  partijvoorzitters Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Peter Mertens (PVDA), Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Voor Open VLD wordt voorzitter Gwendolyn Rutten vervangen door Bart Tommelein.

Meest gelezen