Man van 27 aangehouden na grote wapenvondst in Zwijndrecht

De man van 27 die zichzelf had aangegeven na de grote wapenvondst in Zwijndrecht vorig weekend, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De wapens werden ontdekt nadat een vrouw de hulpdiensten belde omdat ze een schotwonde had in haar voet. Het parket bekijkt of er een link is met het Antwerpse drugsmilieu.

Het was afgelopen vrijdagnacht dat een vrouw in Zwijndrecht de hulpdiensten belde, nadat ze zichzelf naar eigen zeggen in de voet had geschoten in een flat in Zwijndrecht. De politie trof haar inderdaad aan met een schotwonde in de voet. Maar bij een controle in de woning werden ook 8 granaten, munitie, explosieven, 4 vuurwapens, enkele kilo's cocaïne en een grote hoeveelheid cash geld gevonden. Ontmijningsdienst DOVO werd meteen ter plaatse geroepen.

De vrouw werd zaterdag geopereerd aan haar voet. Zondag werd ze dan aangehouden door de onderzoeksrechter voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. De politie zocht daarna ook de vriend van de vrouw. Die man van 27 gaf zich gisteren uiteindelijk zelf aan. Hij legde wel geen verklaringen af. “Mijn cliënt beroept zich voorlopig op zijn zwijgrecht”, zei zijn advocaat Tim Smet. De man wil eerst het dossier kunnen inkijken. Hij is nu aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Het gerecht bekijkt of er mogelijk een link is met één of meerdere van de tientallen geweldfeiten binnen het Antwerpse drugsmilieu de voorbije maanden en jaren. 

Meest gelezen