Waar kan u onze Songfestival­kandidaat Eliot - gekleed door Walter Van Beirendonck - volgen?

De 18-jarige Eliot die ons land volgende maand vertegenwoordigt op het Songfestival in Tel Aviv wordt gekleed door ontwerper Walter Van Beirendonck. Wie Eliot wil volgen, kan dat doen via zender Eén en radio MNM, ook uitgebreid op hun socialemediakanalen. 

Eliot staat tijdens de eerste halve finale van dinsdag 14 mei op het podium met het nummer "Wake up". Voor de act doet hij een beroep op Jean-Jacques Marotte die eerder ook al de belichting verzorgde voor Songfestivalkandidate Blanche, voor zijn outfit kiest Eliott voor de Belgische (en immer opvallende) ontwerper Walter Van Beirendonck.

Eliot droeg eerder al kledij van Van Beirendonck tijdens enkele preshows (zie foto hieronder). Hij stond toen met twee dansers en twee trommels op het podium. Maar of die meereizen naar Tel Aviv, is nog koffiedik kijken.

Tweede halve finale op derde kanaal

Wie Eliot nog wat beter wil leren kennen, kan op 14 mei terecht op Eén: net voor de eerste halve finale brengt de zender een documentaire over de Belgische kandidaat, van zijn eerste stappen in de muziekwereld dankzij "The voice Belgique" tot aan zijn vertrek naar Israël. De eerste halve finale zelf - net als de finale later die week- wordt uitgezonden op Eén met commentaar van Peter Van de Veire.

Let wel: de tweede halve finale op donderdag 16 mei is te volgen op het derde kanaal van de VRT (het kanaal van Ketnet, red.) omdat dan het verkiezingsprogramma "Iedereen kiest" op Eén loopt. De halve finales en finale worden ook gelivestreamd op VRT NU.

Op Eén, MNM en sociale media extra's

De site en sociale media van Eén brengen de laatste nieuwtjes en delen video's van de belangrijkste momenten in Tel Aviv. Van de Veire volgt Eliot backstage in Israël en gidst de surfers/kijkers door het Songfestival.

Voor MNM ontbijt Van de Veire een week lang met Eliot en vertelt presentatrice Julie Van den Steen elke ochtend live wat er gebeurt voor en achter de schermen. Dat kan iedereen meteen ook online volgen via de sociale media van MNM.

Meest gelezen