Papegaai in beslag genomen die drugsdealers waarschuwde voor Braziliaanse politie

De Braziliaanse opsporingsdienst heeft een papegaai in beslag genomen die drugsdealers telkens op de hoogte bracht van een bezoek van de politie. "Mama, politie" zou de papegaai iedere keer zingen. "Het is in het criminele circuit heel gebruikelijk om dit soort dieren te hebben", zegt de politie.

Teresina, een plaatsje in het noordoosten van Brazilië: een metropool met meer dan 1 miljoen inwoners. Het staat in de top 20 grootste steden van het land. En dus is er dagelijks veel politie op de been.

Bij een inval in een huis in Teresina zag de militaire politie een papegaai aan het werk die constant "Mama, politie" riep, meldt lokale media. De papegaai waarschuwde hiermee drugsdealers die in het pand aan het werk waren.

De eigenaar van de papegaai is niet aangehouden, omdat er te weinig bewijs was dat zij bij de drugshandel in het pand betrokken is geweest. Haar man is wel aangehouden, omdat hij drugs bij zich had. Ook hun 16-jarige dochter is opgepakt. Zij had marihuana in haar ondergoed verborgen.

Criminele circuit

"Het is in het criminele circuit heel gebruikelijk om dit soort dieren te hebben", zegt de Braziliaanse politie. Bij drugshandel worden vaker papegaaien ingezet, volgens de politie. Een dierenspecialist zegt dat het dier "waarschijnlijk getraind is om bepaalde woorden te imiteren en daarmee het koppel te waarschuwen voor vreemden op hun terrein".

Het is in het criminele circuit heel gebruikelijk om dit soort dieren te hebben

Braziliaanse politie

De papegaai is overgebracht naar een park waar reptielen worden gehouden. Daar hebben dierenartsen en biologen inmiddels gekeken of de papegaai in staat is om terug te keren naar de natuur. En dat is het geval. Over een tijdje zal het dier in een natuurgebied in Caxingo, niet ver van Teresina, worden vrijgelaten.

Meest gelezen