Vanaf januari volgend jaar rookverbod aan de Plas van Rotselaar

De gemeenteraad van Rotselaar heeft een verbod op roken goedgekeurd in de zwemzone van het recreatiedomein de Plas. Het voorstel kwam van Groen en de gemeenteraad was het unaniem eens met dit voorstel.

Groen ijverde al lang voor een rookverbod, vertelt Liesbeth Serneels (Groen): "Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen zo weinig mogelijk in contact komen met tabaksproducten. Vandaar dat we denken dat de zwemzone van de Plas een goede start is voor dit initiatief." Alle andere gemeenteraadsleden gingen akkoord met het voorstel: "Iedereen heeft er begrip voor. Onze generatie is er trouwens al mee vertrouwd dat er in gesloten openbare ruimtes al een rookverbod geldt. We zien nu ook dat er openluchtruimtes volgen zoals bijvoorbeeld het Vrijbroekpark in Mechelen of het openbaar domein in Hofstade. De geesten zijn er rijp voor."  

Vanaf 2020

Deze zomer mag er nog wel gerookt worden aan de Plas van Rotselaar, maar vanaf januari 2020 gaat het rookverbod in. Vanaf dan mag er niet meer gerookt worden aan de zwemzone van de Plas. In het vis- of wandelgedeelte mag je nog wel roken. Dit kan in de toekomst nog veranderen, vertelt Liesbeth Serneels (Groen): "We beginnen met het verbod in de zwemzone. We hopen natuurlijk in de toekomst het rookverbod nog te kunnen uitbreiden. Als het nodig is, overwegen we om een rookzone te maken, maar dan uit het zicht van de kinderen en niet in de buurt van het strand."   

Meest gelezen