Rami Malek wordt slechterik in laatste James Bond-film van Daniel Craig

Oscarwinnaar Rami Malek speelt de slechterik in de 25e James Bond-film. Dat werd vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Jamaica, waar ook een deel van de opnames plaatsvinden. Daniel Craig kruipt voor de laatste keer in de huid van de Britse geheim agent. Een titel heeft de nieuwe film nog niet. "Bond 25", zoals we voorlopig moeten zeggen, gaat in april 2020 in première.

De persconferentie werd live op het internet gestreamd vanuit Goldeneye, de villa van Ian Fleming in Jamaica. Daar heeft de schrijver het personage van James Bond 67 jaar geleden bedacht.

Het verhaal van de 25e film begint ook op Jamaica, waar momenteel opnames plaatsvinden. James Bond geniet er van een vervroegd pensioen, maar lang zal dat niet duren. De CIA komt hem vragen om mee op zoek te gaan naar een ontvoerde wetenschapper, wat Bond op het spoor brengt van een geheimzinnige slechterik die over gevaarlijke nieuwe technologie beschikt.

Meer details over het scenario werden niet bekendgemaakt, en ook nog geen titel. Wel werd de cast voorgesteld die Daniel Craig zal vervoegen in "Bond 25", zoals we voorlopig moeten blijven zeggen.  

Oscarwinnaar als slechterik

Fans speculeerden al een hele tijd dat Rami Malek zou gecast worden als de slechterik in "Bond 25". Dat nieuws is vandaag bevestigd. Malek won eind februari de Oscar voor Beste Acteur, voor zijn gevierde vertolking van Freddie Mercury in "Bohemian Rhapsody".

Terugkerende acteurs zijn Ralph Fiennes, Naomie Harris, Léa Seydoux en Jeffrey Wright. Nieuwe gezichten zijn Billy Magnussen, David Dencik en Bondgirls Ana de Armas en Lashana Lynch.

(lees verder onder de foto van Daniel Craig en zijn tegenspeelsters in "Bond 25")

2019 Getty Images

Voor Daniel Craig is het de vijfde keer dat hij 007 zal spelen. Na de laatste Bondfilm "Spectre" in 2015 had de Britse acteur aangegeven dat hij er geen zin meer in had. Toch werd hij door de producers, ongetwijfeld met de juiste financiële argumenten, overtuigd om nog één keer de smoking aan te trekken. Verwacht wordt dat er vanaf de 26e film een nieuwe James Bond zal aantreden.

Regisseur van "Bond 25" is de Amerikaan Carey Fukunaga, vooral bekend van de TV-reeks "True detective". Hij draaide onlangs al in Noorwegen, binnenkort vinden er nog opnames plaats rond Londen en in Italië.

"Bond 25" gaat op 8 april 2020 wereldwijd in première, tegen dan met een hopelijk krachtiger titel.

Bekijk hieronder de persconferentie zoals die te zien was op Facebook:

Meest gelezen