AFP or licensors

Aardverschuiving in Colombia eist 33 levens

De aardverschuiving in een landelijk gebied in het zuidwesten van Colombia heeft aan 33 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een definitieve slachtofferbalans die donderdag door de autoriteiten werd vrijgegeven.

Na vijf dagen van puinruimen en zoeken naar verdere slachtoffers hebben de reddingswerkers "het lichaam van de laatste nog vermiste persoon" kunnen bergen, luidt het.

Uiteindelijk lieten 28 volwassenen en 5 kinderen het leven bij de aardverschuiving die zondag de gemeente Rosas, in het departement Cauca, trof. Acht huizen werden door de aardmassa bedolven terwijl de regio werd geteisterd door hevige regenbuien.

De Colombiaanse president Ivan Duque ging inmiddels ter plaatse al zijn solidariteit betuigen met de nabestaanden van de slachtoffers.