Videospeler inladen...

Advocaten verdachten moord op 9-jarige Daniël: "Er zijn aanwijzingen van schuld, we zullen zien of die kloppen"

In het onderzoek naar de moord in het asielcentrum van Broechem reageren de advocaten van enkele verdachten. Alvast één van hen ontkent elke betrokkenheid.

Na de moord op de 9-jarige Daniël, een jongen van Palestijns-Libanese afkomst, zijn vijf mannen aangehouden. De vijf Palestijnen worden verdacht van moord en foltering.  Ze zijn al verschillende keren ondervraagd door de politie en de onderzoeksrechter.

"Mijn cliënt werkt mee aan het onderzoek", zegt Cédric Monheim, advocaat van een 20-jarige verdachte. "Hij legt verklaringen af, maar hij betwist absoluut betrokken te zijn bij de feiten waarvan hij verdacht wordt. De onderzoeksrechter heeft voorlopig beslist dat er voldoende ernstige aanwijzingen zijn om zijn rol verder te onderzoeken, maar daar ga ik verder geen commentaar op geven."

De advocaat van een andere verdachte, Bart Vosters, zit op dezelfde lijn: "Ik kan nog niet veel zeggen. Wij zijn maar over een bepaald stuk van het dossier ondervraagd, en hebben geen zicht op het geheel. Maar mijn cliënt werkt volop mee, en zijn vragende partij voor extra ondervragingen." Vosters wil niet expliciet antwoorden op de vraag of zijn cliënt de beschuldigingen ontkent: "Dat is op dit moment moeilijk te bepalen. Het stond in de sterren geschreven dat die mensen zouden worden aangehouden. De onderzoeksrechter heeft ons een heel correcte weergave gegeven van wat men tegen mijn cliënt denkt te hebben. Dat waren heel ernstige aanwijzingen, die onderzocht moesten worden. Mijn cliënt heeft daar rustig op gereageerd. Of die aanwijzingen juist zijn, zal men nog moeten onderzoeken.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen