The Palm Beach Post

Agent in Florida krijgt 25 jaar cel voor doodschieten van zwarte man

In de Amerikaanse staat Florida is een agent veroordeeld tot 25 jaar cel omdat hij in 2015 een zwarte man doodgeschoten heeft. Hij is de eerste agent in Florida in 30 jaar tijd die wordt veroordeeld voor een dodelijke schietpartij tijdens de dienst. 

De 31-jarige Corey Jones belandde op 18 oktober 2015 met autopech langs de kant van de Interstate 55-autosnelweg Palm Beach Gardens. Hij was op weg naar huis na een optreden van zijn muziekgroep. Hij was aan het bellen met de pechverhelpingsdiensten toen een andere wagen stopte.

Het ging om een anonieme politiewagen, met een agent in burger, de 41-jarige Nouman Raja. Hij stapte uit, maar identificeerde zich niet als agent toen hij Jones benaderde. Hij kwam zo agressief over dat Jones dacht dat hij beroofd zou worden. De muzikant trok zijn eigen wapen, waarvoor hij een vergunning had. Raja greep daarom naar zijn dienstwapen en begon te schieten. Jones probeerde nog te vluchten, maar werd dodelijk geraakt.

Op het moment dat Jones neergeschoten werd, hing hij nog aan de lijn met de pechverhelpingsdiensten. De opnames van dat gesprek werden tijdens het proces afgespeeld. Daaruit blijkt dat Raja zich niet identificeerde als agent, terwijl hij zelf eerder verklaard had dat hij dat wel gedaan had.

Raja werd vorige maand al schuldig bevonden en is nu veroordeeld tot 25 jaar cel. Hij is de eerste agent in Florida in 30 jaar tijd die wordt veroordeeld voor een dodelijke schietpartij tijdens de dienst.

De rechtszaal in West Palm Beach zat afgeladen vol met de families van zowel Jones als Raja en moest extra beveiligd worden.

Meest gelezen