Al voor de vijfde keer ingebroken in Proxy Delhaize Kumtich

In Kumtich bij Tienen hebben dieven ingebroken in het Proxy Delhaizewarenhuis langs de Leuvensebaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het is al de vijfde keer dat dieven er inbreken en dat ondanks verschillende anti-inbraaksystemen met alarm.

Voor de vijfde keer al is er ingebroken in de Proxy Delhaize in Kumtich in Tienen. De inbrekers maakten een gat in het dak van de winkel en gingen ervandoor met een buit van meer dan 20.000 euro. 

Nochtans is de supermarkt intussen beveiligd met warmtesensoren. Maar die wisten de inbrekers handig te omzeilen. "De politie vermoedt dat de daders thermische pakken droegen", vertelt uitbater Wilfried Hombroeckx aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Die pakken schakelen de warmte uit, waardoor de sensoren niks opmerken."

"Inbrekers gaan steeds gespecialiseerder te werk"

Vandaag zit uitbater Wilfried Hombroeckx samen met de twee firma's die instaan voor de beveiliging van zijn winkel. "Ons huidige beveiligingssysteem functioneert wel, maar de inbrekers van tegenwoordig gaan steeds gespecialiseerder te werk. Ik vrees dat we gewoon nog meer gesofisticeerde beveiligingssystemen moeten kopen", vertelt Hombroeckx.

Ze gaan nu op zoek naar een systeem dat hen toch kan tegenhouden. "Belangrijk is ook het dak nog beter te beveiligen. Inbraken in winkels gebeuren steevast via het dak. Ons dak is al beveiligd, maar dat is blijkbaar niet genoeg."

Moedeloos wordt Hombroeckx er niet van. "Ik ga niet bij de pakken blijven zitten. Gewoon ertegenaan gaan en zoeken naar nieuwe oplossingen, en die gaan we sowieso vinden. We gaan gewoon wéér een ander beveiligings­systeem plaatsen. En dan hopen dat de dieven buiten blijven."
 

Meest gelezen