Bouwvakker scoort met Trump-imitatie: "Wat overkomt er mij nu toch allemaal?"

Familie en vrienden in zijn woonplaats New York wisten het al langer: Thomas Mundy kan een geweldige imitatie van VS-president Donald Trump neerzetten. Om die reden werd de 58-jarige bouwvakker, die ook fysiek enige gelijkenis met Trump vertoont, dan ook al enkele jaren geboekt voor plaatselijke feestjes, huwelijken en  liefdadigheidsevenementen. Toen een van zijn collega’s op het werk hem op 9 april vroeg voor een imitatie tijdens de diensturen, publiceerde een supporter van Trump die beelden maar al te graag op zijn Twitteraccount. Ze werden daar intussen al meer dan 3,5 miljoen keer bekeken. 

Mundy op nieuwswebsite Daily Mail: "Ik heb een eerste filmpje met een imitatie van Trumps stem in 2015 gedaan, nadat duidelijk geworden was dat hij kandidaat voor het presidentschap was. Dat filmpje werd nog door mijn vrouw gemaakt, terwijl ik op een dak stond. Maar die beelden kregen alleen maar weerklank hier in New York."

Met de omschrijving "The best Trump impression ever?" ging het filmpje van 9 april nu wel viraal en werd het wereldwijd opgepikt door diverse nieuwsmedia:

"Verschillende mediamedewerkers en één productiemaatschappij hebben me intussen gecontacteerd voor een nauwere samenwerking. Zo ben ik momenteel aan het onderhandelen met Amazon Studios om de stem te leveren voor een animatieprogramma rond Trump. Meer bepaald een parodie."

"Voor mij is dit allemaal een nieuwe ervaring. Al die mensen die me contacteren. Het groeit me eigenlijk boven mijn hoofd. Ik kan maar niet vatten wat er mij nu allemaal overkomt."